
SKÄRBRÄDA
Vit marmor 30x20 cm
KOCKKNIVEN
Modellen heter också santoku och är en mycket populär japansk kockkniv. Traditionellt är bladlängden drygt 16 cm. Det höga bladet och den halvcirkelformade spetsen gör denna kniv mycket allsidig. Den är idealisk till att hacka och skiva grönsaker, fågel och kött. Santokun blir snabbt en favorit i köket.
Ej maskindisk.
Bladlängd 16 cm. Längd inkl. handtag 30 cm.
Hårdheten i ett knivblad mäts i HRC (Rockwell)Kockknivar ligger normalt mellan 54 och 62 Rockwell där 54 är mjukt och 62 hårt. Mjukt stål går lätt att bryna men förlorar skärpan något snabbare, men primäreggen går lätt att återställa igen. Hårt stål bibehåller skärpan under lång tid men kräver att du har god kontroll på hur knivarna ska vårdas!56-58 HRC är ett mediumhårt knivblad som klarar relativt tuffa tag, och även behåller skärpan länge.
Denna sida drivs och underhålls av Trinity Reklam AB, Fridhemsgatan 14 • 733 39 Sala